Brand Schönbeck Huisartsen

In 2014 besloot Ellen Brand-Piek haar eigen huisartsenpraktijk te beginnen in de maatschap Westenhage. In een paar jaar tijd is de praktijk uitgegroeid tot een volwaardige duo-praktijk, waar ook Jorien Schönbeck haar intrede heeft gedaan. Als praktijkhouders staan ze gezamenlijk voor  ‘persoonlijke en verantwoorde zorg’.

Leren en onderzoeken

Onderwijs is voor Ellen en Jorien een belangrijk aandachtsgebied. Geneeskundestudenten in opleiding zijn verzekerd van hoogwaardige begeleiding en ook (toekomstige) doktersassistentes en praktijkondersteuners krijgen volop kansen om zichzelf te ontwikkelen binnen de praktijk. Net als Blanker en Thiele, werken ook Brand & Schönbeck regelmatig mee aan wetenschappelijk onderzoek. Het vaste team bestaat uit twee huisartsen, drie praktijkverpleegkundigen en zes assistentes.

Ellen Brand-Piek Huisarts

Ellen Brand-Piek studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft daar aansluitend de huisartsopleiding gevolgd die zij in 2011 heeft afgerond. Zij combineerde de huisartsopleiding met onderzoek naar ‘depressie in de huisartsenpraktijk’. In februari 2013 is zij hierop gepromoveerd.

In 2021 rondde zij de kaderopleiding Palliatieve zorg af. Als kaderarts maakt zij zich hard voor het verbeteren van de kwaliteit van Palliatieve zorg in de regio. Ze geeft onderwijs over dit onderwerp en is als expert betrokken bij diverse werkgroepen en commissies.

Ellen is getrouwd met Bas Brand en heeft drie dochters.

Werkdagen: maandag, dinsdagochtend, donderdag en vrijdag

BIG registratienummer 9908585601.


Jorien Schönbeck
Huisarts

Jorien Schönbeck studeerde Geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Aansluitend volgde ze daar de huisartsopleiding, die ze in 2015 afrondde. Een tijdlang werkte ze in de regio Arnhem – Ede als waarnemend huisarts in diverse praktijken. Sinds 2017 woont en werkt zij in Zwolle, waar ze oorspronkelijk ook vandaan komt.

Jorien heeft een bijzondere interesse voor psychosomatische problematiek. Ze is lid van de Werkgroep Deskundigheidsbevordering Huisartsen (WDH) Hanzeland/IJsselvecht.

Jorien is getrouwd en heeft drie kinderen.

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdagochtend

BIG registratienummer 89913245501.