E-consult

Heeft u een minder dringende vraag, bijvoorbeeld naar aanleiding van een eerder consult? Dan kunt u online uw vraag stellen in uw persoonlijke patiëntenomgeving. U krijgt dan binnen drie werkdagen een reactie van de dokter.

 Waarom een E-consult?

Sommige vragen zijn minder dringend van aard. U wilt daarvoor niet meteen langs de huisarts, maar u wilt uw vraag wel graag beantwoord hebben. Óf gewoon de zekerheid hebben dat een professionele arts met u meegekeken heeft. In zo’n geval biedt het E-consult uitkomst. U kunt het E-consult onder andere gebruiken bij vragen over:

  • leefstijl
  • medicijnen;
  • (uitslagen van) onderzoek;
  • een eerder consult;
  • controle en follow-up bij chronische aandoeningen;
  • huiduitslag, bijvoorbeeld bij verdenking van krentenbaard. U kunt de foto’s van de huiduitslag in uw persoonlijke patiëntenomgeving gemakkelijk uploaden. De huisarts kan ze vervolgens via een beveiligde link bekijken.

Het E-consult is NIET bedoeld voor:

  • spoedeisende zaken;
  • (fysieke) klachten waarbij mogelijk lichamelijk onderzoek nodig is;
  • emotionele problemen;
  • huidafwijkingen zoals moedervlekken.

Heeft u een vraag over een van deze onderwerpen? Dan willen we u vragen om direct een afspraak te maken via de online agenda of via onze assistente, dan belt u met 038-7200944 voor Brand Schönbeck Huisartsen en voor Huisartsenpraktijk Blanker en Thiele met 038-4218455.

Eerste keer?

Vraagt u voor het eerst een E-consult aan? Dan moet u zich registreren via deze link. Het is belangrijk dat elke gebruiker met een uniek e-mail adres is aangemeld. Dus ook voor uw kinderen moet u een eigen account aanmaken.

Strikt persoonlijk

Een E-consult is strikt persoonlijk. Daarom beantwoorden wij alleen vragen over uzelf. Heeft u een vraag over uw kinderen of (groot)ouders? Dan kunt u deze stellen in hun eigen patiëntenomgeving. Soms vragen wij u om u eenmalig in de praktijk te legitimeren, voordat uw aanmelding voor het E-consult wordt verwerkt. Dit doen wij om uw veiligheid en privacy te beschermen. Ook goed om te weten: tijdens een E-consult wordt uw vraag net zo vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld als via de telefoon of de spreekkamer.

Binnen 3 werkdagen antwoord

Uw digitale vraag wordt normaalgesproken binnen drie werkdagen beantwoord. Houd u daarbij alstublieft rekening met de werkdagen van de medewerkers (zie teampagina). Mocht het antwoord onverhoopt langer op zich laten wachten, neem dan telefonisch contact op met uw praktijk (elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur: 038-7200944 voor Brand Schönbeck Huisartsen en voor Huisartsenpraktijk Blanker en Thiele met 038-4218455).

 

Uw Zorgonline >