Spreekuur Praktijkverpleegkundigen

Hieronder vindt u alle taken van onze praktijkverpleegkundigen.

Diabetes mellitus (suikerziekte)

De meeste patiënten met suikerziekte kunnen onder controle blijven in de huisartsenpraktijk. Het grootste deel van de zorg voor patiënten met suikerziekte wordt in onze praktijk geleverd door de praktijkverpleegkundige somatiek. 

Lees meer

Pre-diabetes of verhoogde suiker

Patiënten waarbij wij een verhoogd suiker vinden, zonder dat (nog) gesproken kan worden over suikerziekte, adviseren wij om jaarlijks bij de praktijkverpleegkundige een afspraak te maken voor controle.

Lees meer

Astma en COPD

De meeste patiënten met astma en COPD (chronische longziekten) zijn onder controle in de huisartsenpraktijk. Patiënten met ernstiger vormen van astma en COPD zijn onder controle van een specialist in het ziekenhuis (longarts of kinderarts).

Lees meer

Verminderde nierfunctie

Patienten met een verminderde nierfunctie (nierfunctiestoornissen) blijven in veel gevallen deels onder controle van de praktijkverpleegkundigen somatiek.

Lees meer

Verhoogd risico op hart- en vaatziekten

Patienten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, bijvoorbeeld door hoge bloeddruk, komen meestal voor controle bij de assistente. Een deel van de patienten gaat ook jaarlijks naar de praktijkverpleegkundige voor controle. 

Lees meer

Psychische klachten / praktijkverpleegkundige GGZ

Onze praktijkverpleegkundigen geestelijke gezondheidszorg (GGZ) hebben spreekuur voor patiënten met uiteenlopende psychische klachten.

Lees meer