Chirurgische verichtingen

Ook voor kleine verrichtingen zoals het weghalen van talgkliercystes en moedervlekken  kunt u bij de huisarts terecht. Voor deze verrichtingen hebben wij een aparte behandelkamer die wij delen met huisartsenpraktijk Blanker & Thiele. Om samen gebruik te kunnen maken van deze ruimte, hebben wij speciale spreekuurtijden voor deze verrichtingen.

Dokter Brand-Piek heeft op dinsdag en donderdag van 13.30-14.00 spreekuur voor kleine chirurgische verrichtingen.

Het weghalen van bijvoorbeeld moedervlekken om medische redenen valt onder de basisverzekering, het onderzoek van het weggehaalde plekje betaalt u, indien van toepassing, uit het eigen risico van uw zorgverzekering.

De huisarts kan ook moedervlekken of bepaalde andere huidafwijkingen verwijderen die u cosmetisch ontsierend vindt. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekering, u krijgt een factuur van ons mee. De kosten bedragen rond de 85 euro. Daarnaast sturen wij ook alle moedervlekken en de meeste andere huidafwijkingen die om cosmetische redenen zijn verwijderd, op naar het laboratorium voor onderzoek. Deze kosten betaalt u (indien van toepassing) uit uw eigen risico. Daarnaast dient u altijd rekening te houden met littekenvorming na het chirurgisch verwijderen van moedervlekken of andere huidafwijkingen.