Oogheelkundig spreekuur

Een interessegebied van Marco Blanker is oogheelkundige aandoeningen. Voor een uitgebreider oogonderzoek, inclusief de beoordeling van het netvlies, kunnen patiënten bij hem terecht.

Vooraf zal de assistente beoordelen of u eerst op het algemene spreekuur moet komen om in te schatten of uitgebreid onderzoek nodig is. Dit kan bij alle huisartsen in de praktijk.

Als u bij een opticiën een oogmeting laat doen, dan is het erg belangrijk dat u weet wie die oogmeting gedaan heeft. Alleen een goed opgeleide medewerker, zoals een optometrist of opticien, is in staat een betrouwbare meting te verrichten. Het is helaas niet vanzelfsprekend bij alle opticiens dat oogmetingen door voldoende gekwalificeerd personeel worden verricht.

Als u een advies heeft van de opticien om naar een oogarts te gaan, dan lezen wij daarom graag eerst de brief van de opticien. Soms wordt op basis daarvan een verwijzing gemaakt, maar vaker nodigen wij de patiënt dan op het oogspreekuur uit. Vaak volstaat het oogonderzoek van dokter Blanker en hoeven patiënten niet naar de oogarts toe.

In de praktijk is de noodzakelijke apparatuur aanwezig om het oogonderzoek goed uit te kunnen voeren. Kleine oogheelkundige ingrepen, zoals het doorspuiten van de traanbuizen (alleen bij volwassenen), het behandelen van een chalazion en het poetsen van de oogleden, worden ook in de praktijk uitgevoerd.

Inschrijven?

Onze huisartsenpraktijk is momenteel gesloten voor nieuwe patiënten. Huisartsenpraktijk Brand Schönbeck Huisartsen, gevestigd in hetzelfde gebouw, is wel open voor nieuwe inschrijvingen.

Partners van reeds ingeschreven patiënten en patiënten die tijdelijk uit de praktijk geweest zijn en terugkeren kunnen zich wel inschrijven. U kunt hier het inschrijfformulier invullen.

Nu inschrijven

Uitwisseling medische gegevens

Als u tijdens avond- nacht- of weekenduren een dokter nodig heeft, kunt u terecht bij de huisartsenpost. Het kan dan belangrijk zijn dat de dienstdoende huisarts uw medische gegevens kan bekijken. Informatie over allergieën, uw medicijnen en relevante diagnoses zijn essentieel bij het geven van goede zorg. Niet alle patiënten kennen deze informatie zelf.

Lees meer

E-consult vernieuwd

Het nieuwe systeem voor eConsulten is in gebruik genomen. Meer daarover leest u hier.