Spreekuur huisarts

Bij de huisarts kunt u terecht voor al uw vragen over uw gezondheid. Daarnaast heeft de huisarts apart spreekuur voor onderstaande zorgvragen.

Wij vinden het belangrijk om goed te weten welke zorg er leeft bij onze patiënten als zij een vraag stellen (aan de telefoon of tijdens een consult). Wij vragen daarom vaak waar een patiënt zelf aan denkt. Sommige patiënten denken daarbij dat zij zelf de diagnose moeten stellen. Dat is niet het geval. Wij kunnen het zorgaanbod afstemmen, als wij weten waar de patiënt zelf aan denkt en met welke verwachting hij/zij het spreekuur bezoekt. Zo zal de zorg voor iemand die een verwijzing naar een fysiotherapeut verwacht anders zijn dan voor de patiënt die bang is om een ernstige ziekte te hebben.

Diagnostiek

Daarnaast werken wij zoveel mogelijk volgens richtlijnen van het Nederlands Huisartsengenootschap (of andere relevante instanties).
Bij het uitdiepen van medische problemen kunnen wij diagnostiek inzetten. Wij doen dat als we daarbij verwachten dat dit de patiënt en ons zal helpen. Ongerichte diagnostiek, waaronder screening, passen wij zelden toe. Wij houden daarbij ook rekening met de kosten van diagnostiek. Vaak betalen patiënten die kosten zelf (vanuit het eigen risico). Vanzelfsprekend zijn wij niet terughoudend met diagnostiek als daar duidelijke indicatie voor is. Dat geldt ook voor verwijzingen naar andere zorgverleners en het ziekenhuis. Als wij een onderzoek niet doen, zullen wij uitleggen waarom dat zo is.

Medicijnen

Wij schrijven in onze praktijk vrijwel altijd merkloze geneesmiddelen voor. Alleen wanneer dat nodig is, of voor patiënten beter is, worden (duurdere) merk-geneesmiddelen voorgeschreven. In een column schreef Marco Blanker waarom het vrijwel nooit nodig is om nieuwe medicijnen voor te schrijven.

Voorschriften zijn altijd onafhankelijk. Wij ontvangen in de praktijk geen artsenbezoekers en hebben geen relatie met de farmaceutische industrie. De voor- en nadelen van het gebruik van medicijnen proberen wij zo goed mogelijk met patiënten te bespreken. Wij hebben intensieve samenwerking met apotheek Mastenbroek.

Informatie

Tijdens het consult geven wij vaak (te) veel informatie. Veel patiënten kunnen dat niet helemaal onthouden. Wij verwijzen patienten daarom graag naar thuisarts.nl. Op die site vindt u veel - onafhankelijk en goed onderbouwde - informatie over medische problemen. Als patiënten die informatie na een consult nog eens na te lezen is vaak duidelijker waarom een bepaalde behandeling wordt gegeven.

Chirurgische verrichtingen

De huisartsen verrichten kleine ingrepen.

Lees meer

Aambeien behandeling

Naast cremes is er ook een chirurgische behandeling voor aambeien.

Lees meer

Oogheelkundig spreekuur

Marco Blanker heeft een interesse voor oogheelkundige aandoeningen. Voor een uitgebreider oogonderzoek, inclusief de beoordeling van het netvlies, kunnen patiënten bij hem terecht.

Lees meer

Inschrijven?

Onze huisartsenpraktijk is momenteel gesloten voor nieuwe patiënten. Huisartsenpraktijk Brand Schönbeck Huisartsen, gevestigd in hetzelfde gebouw, is wel open voor nieuwe inschrijvingen.

Partners van reeds ingeschreven patiënten en patiënten die tijdelijk uit de praktijk geweest zijn en terugkeren kunnen zich wel inschrijven. U kunt hier het inschrijfformulier invullen.

Nu inschrijven

Uitwisseling medische gegevens

Als u tijdens avond- nacht- of weekenduren een dokter nodig heeft, kunt u terecht bij de huisartsenpost. Het kan dan belangrijk zijn dat de dienstdoende huisarts uw medische gegevens kan bekijken. Informatie over allergieën, uw medicijnen en relevante diagnoses zijn essentieel bij het geven van goede zorg. Niet alle patiënten kennen deze informatie zelf.

Lees meer

E-consult vernieuwd

Het nieuwe systeem voor eConsulten is in gebruik genomen. Meer daarover leest u hier.