Uitstrijkjes

Elke vrouw tussen 30 en 60 jaar wordt hiervoor uitgenodigd. De uitnodigingen voor deelname aan het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker worden sinds 2016 niet meer vanuit de praktijk verstuurd. In plaats daarvan verstuurd de regionale screeningsorganisatie de uitnodigingen.


Voor meer informatie over het uitstrijkje verwijzen wij u naar de site van het bevolkingsonderzoek. Hier staat ook het oproepschema.

Oproep
Wanneer u een oproep krijgt, kunt u een afspraak maken bij de assistente. Neemt u dan de brief mee.
U kunt afzien van het uitstrijkje wanneer:

  • bij u de baarmoeder is verwijderd
  • u recent door de gynaecoloog bent behandeld wegens ziekte van de baarmoederhals• korter dan een jaar terug, om een andere reden, een uitstrijkje is gemaakt waarbij geen afwijkingen werden gevonden.

Uitstrijkje uitstellen
Zwangerschap is een reden om geen uitstrijkje te laten maken. Vrouwen in deze groep worden later uitgenodigd om alsnog een uitstrijkje te laten maken. Het geven van borstvoeding is overigens geen reden om het uitstrijkje uit te stellen (dat was het tot 2011 wel).

Uitstrijkjes “op indicatie” worden door de huisarts uitgevoerd. In het algemeen wordt geen uitstrijkje gemaakt op verzoek, wanneer er geen medische indicatie bestaat.

Wanneer u niet deel wilt nemen aan dit screeningsonderzoek, of niet deel hoeft te nemen (omdat de baarmoeder volledig is verwijderd) wordt dat in de administratie verwerkt. De eerste jaren kan het zijn dat deze groep patiënten toch een uitnodiging krijgt. Wij verzoeken deze patiënten om contact met ons op te nemen als dit gebeurt.

Meer informatie over uitstrijkjes vind u in de patiëntenbrief.

Inschrijven?

Onze huisartsenpraktijk is momenteel gesloten voor nieuwe patiënten. Huisartsenpraktijk Brand Schönbeck Huisartsen, gevestigd in hetzelfde gebouw, is wel open voor nieuwe inschrijvingen.

Partners van reeds ingeschreven patiënten en patiënten die tijdelijk uit de praktijk geweest zijn en terugkeren kunnen zich wel inschrijven. U kunt hier het inschrijfformulier invullen.

Nu inschrijven

Uitwisseling medische gegevens

Als u tijdens avond- nacht- of weekenduren een dokter nodig heeft, kunt u terecht bij de huisartsenpost. Het kan dan belangrijk zijn dat de dienstdoende huisarts uw medische gegevens kan bekijken. Informatie over allergieën, uw medicijnen en relevante diagnoses zijn essentieel bij het geven van goede zorg. Niet alle patiënten kennen deze informatie zelf.

Lees meer

E-consult vernieuwd

Het nieuwe systeem voor eConsulten is in gebruik genomen. Meer daarover leest u hier.