Uitwisseling medische gegevens

De huisartsenpraktijk beheert de dossiers van de patiënten. Alle medewerkers registreren daarin alle contacten met de patiënt of diens vertegenwoordiger. Dit gebeurt volgens strikte richtlijnen om het dossier bij de tijd en overzichtelijk te houden.
Sinds 2006 zijn de gegevens uit het elektronisch dossier beschikbaar voor de dienstdoend huisarts op de huisartsenpost. Dit geldt alleen als u contact heeft met de huisartsenpost en de huisarts u telefonisch te woord staat, op het spreekuur ziet of thuis bezoekt. De telefonistes van de huisartsenpost kunnen de gegevens niet inzien.
Wij zijn van mening dat hierdoor de huisartsenzorg tijdens de avond, nacht en weekenddiensten verbetert. Voor meer informatie verwijzen wij u naar deze brief,

Mocht u, om welke reden dan ook, bezwaar hebben tegen het feit dat uw medische gegevens op de huisartsenpost inzichtelijk zijn voor de dienstdoend huisarts dan kunt u onderstaande formulier uitprinten en deze ondertekenen. Wij zorgen er dan voor dat uw medische gegevens niet meer zichtbaar zijn op de huisartsenpost.

Als u inzage wilt in uw medisch dossier dan kunt u daarom vragen; u krijgt dan een uitdraai van het dossier.
Wij stellen medische informatie niet zonder toestemming van de patiënt beschikbaar aan derden. In het algemeen moet u schriftelijk toestemming geven voor het verstrekken hiervan aan bijvoorbeeld een bedrijfsarts of verzekeringsarts. Hierbij houden wij ons aan de richtlijn van de KNMG.

Veel instellingen (zoals reisorganisaties of sportscholen) kunnen vragen om een medische verklaring voor bijvoorbeeld een annulering. Dergelijke verklaringen geven wij niet af. Wel kunt u in dergelijke gevallen de algemene KNMG verklaring-geen-verklaring van ons krijgen, waarin staat waarom er geen verklaring wordt afgegeven. Meer informatie daarover leest u hier.

Downloads

Inschrijven?

Onze huisartsenpraktijk is momenteel gesloten voor nieuwe patiënten. Huisartsenpraktijk Brand Schönbeck Huisartsen, gevestigd in hetzelfde gebouw, is wel open voor nieuwe inschrijvingen.

Partners van reeds ingeschreven patiënten en patiënten die tijdelijk uit de praktijk geweest zijn en terugkeren kunnen zich wel inschrijven. U kunt hier het inschrijfformulier invullen.

Nu inschrijven

Uitwisseling medische gegevens

Als u tijdens avond- nacht- of weekenduren een dokter nodig heeft, kunt u terecht bij de huisartsenpost. Het kan dan belangrijk zijn dat de dienstdoende huisarts uw medische gegevens kan bekijken. Informatie over allergieën, uw medicijnen en relevante diagnoses zijn essentieel bij het geven van goede zorg. Niet alle patiënten kennen deze informatie zelf.

Lees meer

E-consult vernieuwd

Het nieuwe systeem voor eConsulten is in gebruik genomen. Meer daarover leest u hier.