Informatie aanvragen herhaalrecept

Nieuwe recepten
Voor het aanvragen van nieuwe recepten is een (telefonisch) contact met een van de huisartsen nodig. Wanneer u een medicijn langer dan een jaar niet hebt gebruikt zien wij dat als een nieuwe aanvraag.

Het is goed om te weten dat de huisartsen telefonisch geen antibiotica en slaapmiddelen voorschrijven. Om te kunnen beoordelen of deze middelen nodig zijn, vragen wij u het spreekuur te bezoeken.

Herhaalrecepten
U heeft vier mogelijkheden om een herhaalrecept aan te vragen:

Op de receptenlijn spreekt u een bandje in. Vermeld uw naam, adres, geboortedatum en het medicijn met dosering en aantal keren dat u het per dag gebruikt. Vermeld ook de apotheek waar u uw medicijnen wilt halen.

De recepten die voor 10.00 uur zijn aangevraagd, kunt u na twee dagen bij uw apotheek afhalen.

Herhaalservice

Patiënten met verschillende medicijnen (polyfarmacie) kunnen de herhaalmedicatie-service van de apotheek gebruiken. Hierbij krijgt de huisarts elke drie maanden een zogeheten autorisatielijst. De assistente en de huisarts controleren deze lijst. Zo nodig is roepen wij u op voor controle op het (telefonisch) spreekuur of het doen van bloedonderzoek. U wordt hierover gebeld of krijgt een schriftelijke uitnodiging. De huisarts ondertekent alle autorisatielijsten. Daarna kan de patiënt de medicatie voor drie maanden ophalen bij de apotheek. U hoeft dus geen contact op te nemen met de praktijk voor een herhaalrecept. Wijzigingen in uw medicijngebruik moet u wel aan de apotheek of huisarts doorgeven.

Apotheek
De praktijk is gevestigd naast apotheek Mastenbroek. Met deze apotheek wordt intensief samengewerkt om de kwaliteit van de zorg en de service verder te verbeteren. U hebt de vrijheid om gebruik te maken van de diensten van deze apotheek, ook wanneer u tot nu toe elders uw medicijnen krijgt.

Heeft u een andere apotheek? Dan versturen wij de recepten naar die apotheek.

Inschrijven?

Onze huisartsenpraktijk is momenteel gesloten voor nieuwe patiënten. Huisartsenpraktijk Brand Schönbeck Huisartsen, gevestigd in hetzelfde gebouw, is wel open voor nieuwe inschrijvingen.

Partners van reeds ingeschreven patiënten en patiënten die tijdelijk uit de praktijk geweest zijn en terugkeren kunnen zich wel inschrijven. U kunt hier het inschrijfformulier invullen.

Nu inschrijven

Uitwisseling medische gegevens

Als u tijdens avond- nacht- of weekenduren een dokter nodig heeft, kunt u terecht bij de huisartsenpost. Het kan dan belangrijk zijn dat de dienstdoende huisarts uw medische gegevens kan bekijken. Informatie over allergieën, uw medicijnen en relevante diagnoses zijn essentieel bij het geven van goede zorg. Niet alle patiënten kennen deze informatie zelf.

Lees meer

E-consult vernieuwd

Het nieuwe systeem voor eConsulten is in gebruik genomen. Meer daarover leest u hier.