24 juni informatieavond ‘wensen in de laatste levensfase’

3 juni, 2024

Op 24 juni 2024 organiseren wij een informatieavond over wensen in de laatste levensfase.

Deze bijeenkomst organiseren wij voor patiënten tussen 60 en 70 jaar en hun naasten. Andere leeftijdsgroepen ontvangen op een later moment een uitnodiging voor een volgende informatieavond.

U ontvangt de uitnodiging hiervoor per post. Hierin staat hoe u zich kunt aanmelden. De informatieavond is om 19.00uur in de Stinskerk (Westenholterweg 19, Zwolle).

Heeft u zich aangemeld maar heeft u vragen over uw aanmelding?

Bel ons niet, maar mail naar aanmelding@westenhage.nl.

Praten over levenseindewensen

In de praktijk praten we met veel mensen over hun wensen rondom het levenseinde. Dit gebeurt op heel verschillende momenten. Zo zijn er patiënten die kerngezond zijn, maar alvast dingen voor de toekomst willen vastleggen. Ook zijn er patiënten met wie we pas in de laatste levensfase in gesprek komen. Soms is dat in een heel acute situatie. Het kan dan lastig zijn om de juiste keuzes te maken.

Denken en praten over doodgaan vinden veel mensen niet makkelijk. Voor uzelf en de mensen om u heen is het vaak een moeilijk onderwerp om over te beginnen. Toch is het belangrijk om te praten over uw levenseinde en uw voorkeuren kenbaar te maken.  Als onduidelijk is wat uw wensen zijn, is het voor naasten moeilijk om beslissingen te nemen als u het zelf niet meer kunt aangeven.

We merken ook dat er veel misverstanden bestaan over dit onderwerp. Zo denken sommige mensen dat ze heel ver vooraf al kunnen vastleggen wat dokters moeten doen als er een ernstige ziekte is. Anderen denken dat de dokter toestemming moet geven om niet meer gereanimeerd te worden.

Om u te helpen in het gesprek over dit onderwerp organiseren we deze avond. Huisartsen zullen een presentatie geven en er zal veel ruimte zijn voor vragen.

Uitnodiging:

Wij hebben ervoor gekozen nu alle patiënten tussen de 60 en 69 jaar uit te nodigen. Op een latere datum zullen wij andere leeftijdsgroepen uitnodigen. Het kan zijn dat we meer aanmeldingen ontvangen dan er plekken zijn in de Stinskerk, u kunt dan op onze wachtlijst inschrijven. Bij veel interesse zullen wij een tweede informatieavond organiseren. Ook zullen wij een video-opname van de informatieavond maken en deze delen op onze website.

Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar aanmelding@westenhage.nl.

 

 

« Terug naar overzicht